Győri Lajos tűzoltó alezredes lett Szekszárd Város Év Tűzoltója

2020. május 19. 14:36

Győri Lajos tűzoltó alezredes vehette át május 19-én a Szekszárd Megye Jogú Város Önkormányzata által alapított „Szekszárd Város Év Tűzoltója” elismerést. A méltató címet Ács Rezső, a város polgármestere ünnepélyes keretek között adta át, a veszélyhelyzetre való tekintettel a megszokottól szerényebb körben.

A „Szekszárd Év Tűzoltója” kitüntető cím annak a személynek adományozható, aki hivatásos vagy közalkalmazotti állományban a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságánál teljesít szolgálatot és az adományozás évét megelőző évben a tűzmegelőzés, a tűzoltás, a műszaki mentés és a katasztrófa elhárítás területén olyan kimagasló tevékenységet folytatott, amellyel hozzájárult a város és Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területének közbiztonsága javításához, a tűzesetek számának csökkentéséhez. A 2019-es és az azt megelőző esztendőkben nyújtott teljesítménye alapján a tűzoltó bajtársak és a kirendeltségvezető javaslata alapján, a város közgyűlésének jóváhagyását követően Győri Lajos tűzoltó alezredesnek ítélték oda a megtisztelő díjat. A tűzoltó alezredes immár harminc éve járul hozzá Szekszárd város és az annak környékén élő lakosság biztonságához. 

Pályáját 1990. január elsején kezdte gépkocsivezetőként, majd húsz éven keresztül ugyanitt szolgálatparancsnokként tevékenykedett. 2012. április elsejétől a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat állományában töltött három évet. Ezt követően ismételten szolgálatparancsnoki beosztásban adott készenléti szolgálatot, egészen 2017. február elsejéig, amikortól a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokává lépett elő. Kiemelkedő szakmai tapasztalatával, magatartásával, pozitív hozzáállásával büszkén állhat példaként állománya elé.