A hétvége eseményei

2020. június 29. 15:29

Hat tűzesethez és hét műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat a hétvégén.

Tűzesetek:
Június 26. 
Péntek délelőtt öt négyzetméteren égett az avar és gaz Csikóstőttősön, a Béke utcában. A kiérkező dombóvári hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett tüzet.

Szakályon, a Béke utcában egy földbe vájt gödörben égettek szemetet az ingatlan lakói péntek, kora délután. Tamási önkormányzati tűzoltói egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat.

Június 28.
Egy kigyulladt mosógéphez vonultak a paksi hivatásos tűzoltók Tengelicen, Júlia majorban, vasárnap délután. A riasztott állomány egy gyorsbeavatkozó vízsugárral szüntette meg a lángokat.

Műszaki mentések:
Június 26.
Péntek délután egy meggyfa ágai szakadtak le Dombóváron, a Kéknefelejcs utcában. A riasztott dombóvári hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el a forgalmi akadályt képező leszakadt részeket.

Június 27.
Szombaton, egy használaton kívüli, mintegy 5 méter mély kútba esett egy őz Szakály külterületén. Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották a műszaki mentéshez, akik mentőkötél segítségével emelték ki a bajba jutott állatot, majd a kiemelést követően elengedték a vadat.

Szárazdon, a Petőfi utcában, a település temetőjében egy fa nagyméretű ága szakadt le szombat este. A riasztott tamási önkormányzati, valamint gyönki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a leszakadt ágat.

Június 28.
Vasárnap reggel egy motorkerékpár ütközött az elé kihajtó pótkocsis mezőgazdasági vontatóval Dunaföldvárnál, a 6-os főút 91. kilométerszelvénynél. A műszaki mentéshez riasztott dunaföldvári önkéntes és a paksi hivatásos tűzoltó egységek a balesetezett jármű áramtalanítását, valamint az úttest tisztítását végezték. A helyszínen teljes útzár volt érvényben.