Tűzoltó beavatkozások hétfőn

2020. szeptember 15. 14:31

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói.

Tűzesetek: 
Reggel a Baranya megyei Szalatnakra segítségnyújtásra riasztották a bonyhádi hivatásos tűzoltókat, ahol egy 100 négyzetméteres lángokban álló istálló oltásánál avatkoztak be a tűzoltó rajok.

Műszaki mentések:
A reggeli órákban egy járműforgalmat veszélyeztető, nagy méretű leszakadt faághoz riasztották a tűzoltókat Tolna Mözsön, a Szent István utcába. A műszaki mentéshez érkezett tolnai önkormányzati tűzoltó egységek egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a forgalmi akadályt képező fát.

Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es út hetedik kilométerszelvényénél. Az autóban egy fő utazott, aki önerőből hagyta el a járművét. A műszaki mentéshez a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két fecskendőjét riasztották. A beavatkozásban részt vevő rajok áramtalanították a gépkocsit. A helyszínen félpályás útzár volt érvényben. A balesetezett személyautót a kiérkezett autómentő szállította el.

Délután egy munkagép középnyomású gázvezetéket vágott át Dombóváron. A helyszínre a rendőrség, a gázszolgáltató és az áramszolgáltató szakemberi mellett a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik folyamatosan gázkoncentráció méréseket végzek. Az érintett utcát lezárták és lakosságvédelmi intézkedés keretében tájékoztatták a lakosságot. A gázszolgáltató szakemberei a sérült részt kiszakaszolták, majd csőszorítóval elszorították.