Hétvégi beavatkozások

2020. november 16. 11:23

Kisebb tűzesetek és műszaki mentések adtak munkát a tűzoltóknak.

Tűzesetek:
Szombat délután egy hulladékgyűjtő sziget műanyag szemetes konténerébe izzó hamut öntöttek Dombóváron, a Dózsa György utcában. A szemetes konténerben lánggal égés nem volt, csak füstölt. Aesethez riasztott dombóvári hivatásos egységek egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével szüntették meg az izzást a konténerben, mely az eset során megrongálódott.

Vasárnap este egy kilenc négyzetméter alapterületű kazánházban tűzifa, papír és szemét égett Dunaföldváron, a Felső Bölcske utcában. A tűzesethez a solti hivatásos és a dunaföldvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat. Személyi sérülés nem történt, az épület lakórésze nem károsodott. A ház fűtése más módon megoldható, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Műszaki mentések:
Pénteken délután egy hölgy lába a járda mellett található zárókupak nélküli PVC vízelvezetőbe szorult Mágocson, a József Attila utcában. A dombóvári tűzoltó egység a nő lábát roncsvágó, orrfűrész és kéziszerszámok segítségével a műanyag csőből kiszabadította, majd a könnyebben sérült hölgyet átadták a mentőszolgálat embereinek.

Szombat reggel Szekszárdon, a Kossuth utcában egy az út felett mélyen belógó híradástechnikai kábel akadályozta a közlekedést. A műszaki mentéshez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltók a lelógó kábelt egy magasabban lévő szigetelt kábelhez rögzítették. Az érintett szolgáltatók értesítése megtörtént.