Hétvégén történt

2021. január 11. 12:28

Eseménydús hétvégén vannak túl Tolna megye tűzoltói.

Három tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez vonultak az elmúlt 72 óra leforgása alatt. A vasárnap megérkezett havazást követően többen is árokban kötöttek ki a gépjárműveikkel.

Jelentősebb események:

Tűzesetek:
Január 8-án, péntek délután egy tehergépkocsi fékhiba miatt felizzott hátsó kerekét hűtöttek vissza Dombóváron a város hivatásos tűzoltóegységei egy gyorsbeavatkozó vízsugárral. 

Péntek délután egy 120 négyzetméteres lakóépület tetőszerkezete égett Dunaföldváron, a Pentelei úton. A tűzesethez a város önkéntes tűzoltói, továbbá Solt, Kalocsa, és Dunaújváros hivatásos tűzoltói vonultak. A tűzoltó egységek áramtalanították az épületet, és 3 szerelt vízsugárral avatkoztak be. Az anyagi kár jelentős, a károsultnak el kellett hagynia az otthonát.

Műszaki mentések:
Január 8-án, péntek délután egy személyautó csúszott az árokba a 6-os főút 171-es kilométerszelvényénél, Mecseknádasd közelében. A műszaki mentéshez a bonyhádi hivatásos és Mecseknádasd önkéntes tűzoltói vonultak, akik segítettek a balesetezett jármű úttestre tolásában, továbbá az áramtalanítást végezték. A jármű elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Szombat délben Szekszárdon, a Kossuth utcában fakivágás közben a fa rossz irányba kezdett dőlni, két épületet is veszélyeztetve ezzel. A műszaki mentéshez riasztott szekszárdi tűzoltók segítettek kötelekkel irányítottan az érintett fa döntésében.

A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra irányították azt a férfit, akinek az ujjára szorult egy gyűrű szombaton. A tűzoltók egy fűrészlap segítségével távolították el a tulajdonosának kellemetlenséget okozó fémet.

Vasárnap délután Aparhanton, a Kossuth utcában egy személyautó beton villanyoszlopnak ütközött. A műszaki mentéshez riasztott bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépjárművet és a forgalomirányításban segítettek.

Vasárnap este két személyautó csúszott meg egymástól 200 méterre a hatos főút 142-es kilométerszelvényénél fél óra eltéréssel. Mindkét gépjármű az árokban kötött ki a megcsúszást követően, az egyik az oldalára, míg a másik a tetejére borult. A szekszárdi hivatásos tűzoltók mindkét esetben segítettek talpra állítani a balesetezett járműveket, valamint áramtalanítást végezték.