Újonc tűzoltó lépett szolgálatba Szekszárdon

2021. február 10. 15:14

Február 9-én lezárult az újonc tűzoltók öthónapos képzése, így mától kilencvenkilenc frissen végzett hivatásos tűzoltó lép szolgálatba és erősíti az ország tűzvédelmét.

Az újonc tűzoltók 13 megyében – Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém – és Budapesten kezdik meg a beavatkozó tűzoltói munkát. 

A járvány miatt az újdonsült egyenruhások nem egy központi rendezvényen teszik le az ilyenkor szokásos tűzoltói esküt, hanem parancsnokaik előtt. A tűzoltók képzése a járvány ellenére is hagyományos módon zajlott, hiszen a gyakorlatorientált felkészítést nem lehet digitális távoktatás keretein belül elvégezni.

A most befejeződött öthónapos képzés két elemből tevődik össze: a rendészeti alapozó ismereteket a rendészeti szakközépiskolákban sajátíthatták el a hallgatók. Az így megszerzett tudásra épülnek rá a speciális tűzoltószakmai ismeretek, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szereztek meg.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Szabó László áll a mai naptól szolgálatba, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában kezdi meg mától hivatásos pályáját. 

Szabó László ma délelőtt az igazgatóság vezetősége előtt tett esküt és átvette kinevezési okmányát. Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, igazgató köszöntötte a frissen végzett kollégát. Az ezredes gratulált a képzés sikeres elvégzéséhez, és gyakorlati és az elméleti tudás mélyítésére, a folyamatos tanulásra biztatta a kollégát.  Elmondta, hogy a tűzoltói hivatás során a másoknak való segítés mellett, fontos a szabályok betartása, a szakmaiság, a biztonságra való törekvés, a hagyományok tisztelete és a csapatmunka. Az igazgató a vezetőség nevében eredményes munkát kívánt.