Hétvégén javarészt szabadtéri tüzekhez vonultak megyénk tűzoltói

2021. március 29.

10 tűzeset és 4 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak a hétvége folyamán.

Jelentősebb tűzesetek:
Péntek délután egy hektáron égett gondozatlan szőlő és száraz gaz Madocsán, az Örsi hegy végén. A tűzesethez Paks hivatásos és Bölcske önkéntes tűzoltói vonultak, akik két gyorsbeavatkozó vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Mágocs külterületén alacsony füves vegetáció, bozótos égett mintegy 5000 négyzetméteren péntek délután. A dombóvári hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be és számolták fel a tűz fészkeit.

Paks város hivatásos tűzoltóit riasztották Kajdacs külterületére, a 6319-es út 4. kilométerszelvényéhez, ahol 100 négyzetméteren nádas égett péntek délután. Egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a lánggal való égést a tűzoltó rajok.

Szombat délben Dombóvár hivatásos tűzoltóinak Somogyszil külterületén kellett beavatkozniuk. Egy hektáron avar és gaz égett, amelyet egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltottak el a beavatkozó egységek.

Tolna, Fácánkerti elágazónál telephelyen, 1000 nm-en lángolt avar, gaz és körülbelül három köbméter vasúti talpfa Tolnán, a Fácánkerti elágazónál szombat délután. A tűzesethez Tolna város önkormányzati és önkéntes tűzoltói vonultak, akik egy szerelt és három gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Egy Nagydorog és Sárszentlőrinc között árokba borult személyautóhoz riasztották szombat délután a paksi hivatásos tűzoltókat. A beavatkozó raj áramtalanította a balesetet szenvedett járművet.

Ne feledjük, hogy a szabadtéri tüzek döntő többségét emberi figyelmetlenség okozza. Akár egy el nem oltott cigaretta is elég ahhoz, hogy nagy területen lángra kapjon az aljnövényzet. Figyeljünk környezetünkre, hiszen odafigyeléssel megelőzhetőek a szabadtéri és erdőtüzek!

A kisfilmben szereplő tűzgyújtás szabályait minden esetben tartsuk be!