Szabadtéri tüzekhez vonultak tűzoltóink a hétvégén.

2021. május 03. 10:02

14 tűzeset és 5 műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak a hétvége folyamán.

Többnyire avar, gaz, nádas, zöld- és háztartási hulladék tüzeinél, valamint kisebb közúti baleseteknél avatkoztak be a Tolna megyei egységek.

Jelentősebb tűzesetek:
Péntek délután egy családi ház szuterénjában tüzelésre kiválogatott fa és papír hulladék égett Bölcskén, a Hársfa utcában. A tűzesethez a Paks hivatásos és a káresethez elsőként kiérkező Bölcske önkéntes tűzoltói vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a keletkezett tüzet.

Szombat délután Kocsolán, a Petőfi utca végében mintegy 500 négyzetméteren égett nádas terület. A lángokat két szerelt vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a dombóvári hivatásos tűzoltók.

Sárszentlőrincen, a Csetény utcában egy 20 négyzetméteres fa szerkezetű melléképület égett le vasárnap délelőtt. A paksi hivatásos egységeket riasztották a tűzesthez, akik a még parázsló részeket egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. A tűz a főépületre nem terjedt át.

Körülbelül fél hektáron égett bokros, nádas terület Nagykónyi külterületén a 61 számú út 63-as kilométerszelvényénél. A tűzesethez a Tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltói vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár, puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Egy kisteherautó tért le az úttestről majd ütközött fának a 61-es út 48-as kilométerszelvényénél pénteken, kora hajnalban. A műszaki mentéshez Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik a sofőrt kézi erővel emelték ki a járműből, majd adták át a mentőszolgálatnak.

Péntek délután Bölcskén, a hatos főút 95,5-es kilométerszelvényénél egy benzin üzemű személygépkocsi csúszott meg, majd megpördülve hajtott az árokba. A jármű egyetlen utasát egy szabadnapos tűzoltó szabadította ki a mentők segítségével. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a személyautót.