Az elmúlt hétvége eseményei

2021. július 19. 14:49

Főként a vihar adott munkát a hétvégén a Tolna megyei tűzoltóknak

Pénteken délután Mosdóson, egy családi ház kertjében száraz fű gyulladt meg, és a tűz átterjedt a  szomszédos ingatlanra ahol a sövény valamint az egymásra rakott tűzifa károsodott, valamint a csádi ház mögötti mezőgazdasági területre is . A dombóvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. 

Pénteken este kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Decsen és teljes terjedelmében égett. A tűz a szomszédos házat is veszélyeztette. A szekszárdi, a véméndi, a paksi és a mohácsi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a káresethez és négy vízsugárral oltották el a tüzet. Az épületben élő személyek  lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonokhoz költöztek. 

Vasárnap Decsen, a volt szeméttelepen égett zöldhulladék, amit a szekszárdi hivatásos tűzoltók oltottak el. 

A hétvégi viharos időjárás miatt a Tolna megyei tűzoltók összesen tizenegy esetben vonultak kidőlt, vagy veszélyessé vált fák eltávolításához, valamint  négy esetben az esőzések okozta károk elhárításánál végeztek szivattyúzást. A vihar nagyobb károkat okozott a Somogy megyei Kercseliget településen, ahol a vízszivattyúkkal a dombóvári hivatásos tűzoltók avatkoztak be.