Kedd éjféltől feloldották a tűzgyújtási tilalmat Tolna megyében

2021. július 22. 12:46

Ez azt jelenti, hogy szabad tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében és a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A következő feltételek teljesülésének biztosításáról mindig gondoskodjunk! A tüzet egyetlen pillanatra sem szabad felügyelet nélkül hagyni, és mindig legyen a közelben néhány vödör víz, és a tűz irányítására szolgáló eszköz, mint például ásó, lapát, vagy vasvilla.

Belterületen a kerti zöldhulladék elégetésére továbbra is csak ott van lehetőség, ahol az önkormányzatnak van olyan rendelete, amely pontosan szabályozza, mely napokon, milyen időintervallumban szabad a kertben zöldhulladékot égetni. Ilyen szabályozás hiányában tilos ez a tevékenység. 

A tüzek megelőzése érdekében a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket az autóból, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat. A kirándulók ne szemeteljenek, mert az üveg- és fémhulladék amellett, hogy szennyezi a környezetet, a nap sugarait összegyűjtve tüzet is okozhat.