Szerdán műszaki mentésekhez vonultak megyénk tűzoltói

2021. szeptember 23.

Egy kisebb tűzesethez és négy műszaki mentéshez riasztották Tolna megye tűzoltóit szerdán. Két közlekedési baleset mellett, egy városba tévedt vad is adott munkát a beavatkozó rajoknak.

Műszaki mentések:
Szerda délután személygépkocsi mentőautóval ütközött frontálisan Nagykónyinál, a 61-es számú út 67. kilométerszelvényénél. A betegszállító az oldalára borult, a személyautó két beszorult utasát, a műszaki mentéshez riasztott Tamási város önkormányzati és a Dombóvár hivatásos tűzoltói szabadították ki feszítővágó segítségével, továbbá az áramtalanítást végezték el a beavatkozó rajok. Az utat teljes szélességében lezárták. A balesethez egy mentőhelikopter is érkezett.

Nagykónyi frontális ütközés

Szerda délután letért az úttestről, majd fának ütközött egy személyautó Szekszárdon, az 56601-es számú úton, a Sió csatornánál. A gépkocsi sofőrjét a megyeszékhely hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével mentették ki a roncsból, majd adták át a mentőknek. A káreset felszámolásának irányítását a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vette át.

Szekszárd, Sió-csatorna műszaki mentés

Vízelvezető árokban ragadt egy vaddisznó Szekszárdon, a Nefelejcs közben a délelőtti órákban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói siettek az állat segítségére. Dugólétrán át, kötélbiztosítás segítségével mentették ki a mély árokban rekedt vadat, majd a közeli erőben szabadon engedték.

Szekszárd, Nefelejcs köz

Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és Dubóczki Dániel (Tamási ÖTP)