Szerdán műszaki mentésekhez vonultak megyénk tűzoltói

2021. szeptember 23. 10:47

Egy kisebb tűzesethez és négy műszaki mentéshez riasztották Tolna megye tűzoltóit szerdán. Két közlekedési baleset mellett, egy városba tévedt vad is adott munkát a beavatkozó rajoknak.

Műszaki mentések:
Szerda délután személygépkocsi mentőautóval ütközött frontálisan Nagykónyinál, a 61-es számú út 67. kilométerszelvényénél. A betegszállító az oldalára borult, a személyautó két beszorult utasát, a műszaki mentéshez riasztott Tamási város önkormányzati és a Dombóvár hivatásos tűzoltói szabadították ki feszítővágó segítségével, továbbá az áramtalanítást végezték el a beavatkozó rajok. Az utat teljes szélességében lezárták. A balesethez egy mentőhelikopter is érkezett.

Nagykónyi frontális ütközés

Szerda délután letért az úttestről, majd fának ütközött egy személyautó Szekszárdon, az 56601-es számú úton, a Sió csatornánál. A gépkocsi sofőrjét a megyeszékhely hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével mentették ki a roncsból, majd adták át a mentőknek. A káreset felszámolásának irányítását a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vette át.

Szekszárd, Sió-csatorna műszaki mentés

Vízelvezető árokban ragadt egy vaddisznó Szekszárdon, a Nefelejcs közben a délelőtti órákban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói siettek az állat segítségére. Dugólétrán át, kötélbiztosítás segítségével mentették ki a mély árokban rekedt vadat, majd a közeli erőben szabadon engedték.

Szekszárd, Nefelejcs köz

Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és Dubóczki Dániel (Tamási ÖTP)