Az elmúlt 72 óra eseményei

2021. október 18. 09:00

5 tűzesethez és 6 műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói.

Jelentősebb tűzesetek:
Péntek reggel egy dupla tornyos szárító egyik oldalán egy szendvicspanel égett Tengelicen. A tűzesethez a paksi és szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották. A közüzemek elzárása a tűzoltó egységek kiérkezése előtt megtörtént. A tűzoltók a paksi magasból-mentő szer segítségével egy vízágyú és egy szerelt vízsugár együttes alkalmazásával oltották el a keletkezett lángokat.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház egyik helyisége Szakcson, a Vörösmarty utcában péntek reggel. A mintegy 20 négyzetméternyi kiterjedésű tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. A ház lakhatatlan lett, így az ott élő két felnőtt és két gyermek lakosságvédelmi intézkedés keretében a rokonaikhoz költözött.

Tűzeset Szakcson

Tárolt faanyag kapott lángra Dunaszentgyörgyön, a Rózsa utcában, egy családi ház kazánhelyiségében szombat hajnalban. A tűz a berendezési tárgyakban és a födémben is kárt okozott A tűzesethez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat.

Műszaki mentés:
Závodon két személyautó ütközött szombat délelőtt. A műszaki mentéshez a bonyhádi és szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az egyik gépjármű sofőrjét feszítővágó segítségével szabadították ki, majd adták át a mentőknek ezen felül az áramtalanították a járműveket.

 

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság