A műszaki mentéseké volt a főszerep csütörtökön

2021. október 22. 11:39

A viharos időjárás és kisebb közúti-közlekedési balesetek adtak munkát megyénk tűzoltóinak október 21-én.

7 óra leforgása alatt, csütörtökön összesen 24 alkalommal vonultak műszaki mentéshez Tolna megye tűzoltói a viharos időjárás következményei miatt. Nagy méretű faágak, egész fák dőltek úttestre, járdára, tetőhéjazatra, több helyen fél- vagy egészpályás forgalmi akadályt képezve ezzel. Tamásiban és Gyönkön egy-egy iskolai udvarban volt szükség tűzoltói beavatkozásra a veszélyesen belógó faágak és megdőlt fák miatt. Szakcson egy lakóház zsindelyét bontotta meg az erős szél. Tolna megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói is valamennyi településen és úton megszüntették a forgalmi akadályt és elhárították a veszély forrását javában motoros láncfűrész, kézi erő és egyéb tűzoltó eszközök igénybevételével.
 

Dombóvári HTP

Ezeken felül közúti balesetekhez riasztották még Paks hivatásos és Tamási önkormányzati tűzoltóit csütörtökön.
Németkér külterületén egy személygépkocsi hajtott árokba és borult fel a délelőtti órákban. A paksi tűzoltók áramtalanították a járművet.
 

Paksi HTP


A 65-ös számú út 54. kilométerszelvényénél, Iregszemcse külterületen egy személygépkocsi teherautó utánfutójával ütközött déltájban. A karambol következtében a pótkocsi felborult, a személyautó pedig az árokba hajtott. Tamási önkormányzati tűzoltói kivontatták a személyautót a vízelvezetőből, a pótkocsit pedig a kerekeire állították.