Tetőtéri szoba gyulladt ki Nagyberkiben

2021. október 25. 14:10

A hétvégén négy tűzeset és öt műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak.

Jelentősebb tűzeset:
Egy családi ház tetőtéri szobája gyulladt ki Nagyberkiben, a Fő utcában szombat délelőtt. A tűz mintegy 3 négyzetméteren átterjedt a tetőszerkezetre, amelynek héjazatát a tűzesethez riasztott dombóvári hivatásos tűzoltók megbontották, majd azt követően a füstölő és izzó részeket eltávolították. A beavatkozó egységek a lángokat két vízsugár segítségével megfékezték. Az épület lakható maradt, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.
 

tűzeset

 

Jelentősebb műszaki mentések:
Szombat délután egy fa villájába szorult egy gyermek Őcsényen, a Perczel utcában. A műszaki mentéshez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy feszítővágó eszköz segítségével szabadították ki a gyereket, akit további kivizsgálásra a mentők kórházba szállítottak. 

Három alkalommal riasztották műszaki mentéshez Tamási város önkormányzati tűzoltóit vasárnap kora hajnalban és a délelőtti órákban. Nagyszokolyon és Tamásiban távközlési- és villanyvezetékre, továbbá egy úttestre dőlt, forgalmi akadályt képező fát távolítottak el a tűzoltórajok motoros láncfűrész és létra segítségével.

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság