Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről Tolna megyében

2021. november 16. 07:39

„Társasházak napja” címmel tart online konzultációt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi, Dombóvári és Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége 2021. november 26-án.

Az online konzultáción felül november 24-től 26-ig a társasház lakóközösségeinek képviselői, vagy lakói a világhálón és telefonon keresztül is feltehetik kérdéseiket azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzmegelőzési Szabályzat előírásainak megismertetésére is. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól. 

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. 

A Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen a zrtrybmrf.fmrxfmneq@xngirq.tbi.uh ryérhetőségen, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen a zrtrybmrf.qbzobine@xngirq.tbi.uh ryérhetőségen, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen pedig a zrtrybmrf.cnxf@xngirq.tbi.uh ryérhetőségen jelezheti az online szakmai napon történő részvételi szándékát, vagy teheti fel kérdéseit. Az online konzultációhoz november 26-án a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen 8 óra 00-tól 9 óra 00-ig, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen 11 óra 00-tól 12 óra 00-ig, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen pedig 10 óra 00-tól 11 óra 00-ig lesz lehetőség csatlakozni.