Tolna megyeiek az ország legjobbjai között 2021-ben is

2022. január 26. 10:42

A járványhelyzet miatt a tavalyi év legjobbjai a hagyományoktól eltérően nem az évértékelő értekezlet keretében, hanem szűk körben, hibrid formában megtartott ünnepségen vehették át január huszonötödikén elismerésüket az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól. Az ünnepségen azon kollégák és szervezeti képviselők vettek részt, akik az év folyamán kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Tolna megyéből egy önkéntes tűzoltó egyesület és egy tiszthelyettes is elismerésben részesülhetett.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2021-ben a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismeréseként az Év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága címet adományozta a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokságnak, az elismerést Kovács Zoltán tűzoltó őrnagy, parancsnok vette át. Az Év katasztrófavédelmi őrse címet adományozta a záhonyi katasztrófavédelmi őrsnek, a díjat Varga Norbert tűzoltó százados, őrsparancsnok vette át. Az Év önkéntes tűzoltó egyesülete címet a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület érdemelte ki, a díjat Miklós Roland elnök vette át a főigazgatótól.
 

Miklós Roland

 

Az Év önkéntes mentőszervezete cím a Lővér Járási Mentőcsoporthoz került, az elismerést Ragats Péter parancsnokhelyettes vette át.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató által adományozott az Év tisztje címet tűzoltósági kategóriában Ormándy Zoltán tűzoltó őrnagy, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának kiemelt főelőadója, polgári védelmi kategóriában Domján Gábor Péter tűzoltó alezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, iparbiztonsági kategóriában Pandur Tamás tűzoltó alezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, hatósági kategóriában Béres Tamás tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztály szolgálatvezetője, ügyeletesi kategóriában Kruppi István tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti Osztályának vezetője, funkcionális kategóriában pedig Péli Ferenc László tűzoltó alezredes, a BM OKF beruházási főosztályának helyettes vezetője kapta. 

Góra Zoltán főigazgató az Év zászlósa, tiszthelyettese címet tűzoltósági kategóriában Józsa Zoltán tűzoltó törzsőrmesternek, a sopronkövesdi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnokának, polgári védelmi kategóriában Szabó János tűzoltó főtörzszászlósnak, a debreceni hivatásos tűzoltó-parancsnokság referensének, iparbiztonsági kategóriában Szőcsényi Zoltán tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil labor gépjárművezetőjének,
 

Szőcsényi Zoltán

 

hatósági kategóriában Mészáros Dávid Máté tűzoltó törzsőrmesternek, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztály referensének, ügyeletesi kategóriában pedig Nyíri László András tűzoltó törzszászlósnak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányítási Ügyelet referensének adományozta.

Az Év rendvédelmi alkalmazottja címet Áncsánné Dargó Marianna, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakügyintézője, az Év munkavállalója címet Pallaginé Marsó Katalin, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság adminisztrátora kapta.

Az elismerésben részesültek személyesen vették át a díjat, a rendezvényt a megyei katasztrófavédelmi igazgatók online módon követték figyelemmel.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság külön gratulációját fejezi ki Szőcsényi Zoltán tűzoltónak és a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek.

Fotó: Szőke Péter BM OKF