Véradás Szekszárdon

2022. május 12. 15:00

A Magyar Honvédség és a rendezésben résztvevő civil szervezetek egy többnapos rendezvénysorozat Tolna megyei helyszínén, 2022. május 12-én „Toborzó Emlékfutást” szerveztek a Honvédelem Napja alkalmából.

Katasztrófavédelem
Véradás Szekszárdon

A rendezvény Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ előtti területen több programmal, katonai, rendőrségi, hagyományőrző bemutatókkal, szervezett véradással várta az érdeklődőket, amelyen a Tolna Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóságtól tizenketten nyújtottak segítséget. Megyei igazgatóságunk állományából minden évben szép számmal jelennek meg a sugárcsövek mögött álló, életet és anyagi javakat védő hivatásos, valamint az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársak is.

katasztrófavédelem

Ünnepeljük azokat a névtelen hősöket, akik nap mint nap szállnak szembe az újabb és újabb katasztrófákkal, mentve embertársaikat, anyagi javaikat. Ünnepeljük a hivatásos és civil szervezetek munkatársait, akik életük kockáztatásával szállnak szembe a sokszor embert próbáló veszélyekkel.

Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai egy szúrás alkalmával 450 milliliter – egy egység – vért vesznek le, ezt később három részre bontják, így egy véradással tulajdonképpen három ember életét menthetik meg a véradók. Az idei véradáson tizenketten jelentek meg, és ténylegesen adhattak vért, segítségükkel több, mint öt liter vér gyűlt össze.

véradás

Köszönjük a megjelentek megtisztelő részvételét.

Fotó: Tolna MKI