Az elmúlt napok beavatkozásai

2022. június 21.

Szabadtéri tüzekhez, egy ingatlan udvarában lángoló személyautóhoz, lakásban meggyulladt berendezési tárgyakhoz, egy eltűnt fürdőzőhöz és kisebb közlekedési balesetekhez riasztották megyénk tűzoltóit az elmúlt napokban. Összesen 9 tűzeset és 15 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak az elmúlt 4 nap leforgása alatt. Csak 6 alkalommal szabadtéri tüzekhez riasztották a beavatkozó egységeket.

Jelentősebb tűzesetek:
Szombaton Kisvejkén, a Petőfi utcában 300 négyzetméteren avar és gaz, míg Tolnán, a 6-os számú főút 128. kilométerszelvényénél 200 négyzetméteren a tarló égett. Az említett eseteket a bonyhádi hivatásos, valamint a tolnai önkormányzati tűzoltók számolták fel vízsugarak és kéziszerszámok segítségével. Tolnán a tulajdonos egy védőszántással támogatta a beavatkozó egységek munkáját. 

Vasárnap délután egy személyautó égett teljes terjedelmében Szekszárdon, a Sárköz utcában, egy lakóház udvarában. Az ingatlan villanyórája is sérült a tűzesetben, amelyhez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották. A beavatkozó tűzoltóegységek két vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat, továbbá értesítették az illetékes elektromos közműszolgáltató szakembereit. 

Szekszárd, Sárköz utca

Hétfőn hajnalban berendezési tárgyak égtek a Baranya megyei Mázán, egy Kossuth utcai melléképület konyhájában. A bonyhádi és komlói hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tetőt egy hőkamera segítségével átvizsgálták, a padláson található éghető anyagokat eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Három esetben is szabadtéri tüzekhez vonultak Tolna megye tűzoltói hétfőn. Kakasdon, a Kossuth utcában, Belecskán, a 1133-as számú vasútvonal mentén, míg Attalán, a Vörösmarty utcában égett avar és gaz összesen több, mint 500 négyzetméternyi területen. A keletkezett lángokat, a bonyhádi hivatásos és önkéntes, a tamási önkormányzati, valamint a dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg vízsugarak és kéziszerszámok segítségével.

Jelentősebb műszaki mentések:
Egy oldalára borult fűnyíró traktor alá szorult annak vezetője Pakson, a Szabadság utcában péntek délelőtt. A műszaki mentéshez riasztott paksi hivatásos tűzoltók egy emelőpárna használatával szabadították ki a jármű sofőrjét, akit átadtak a mentőszolgálatnak.

Dunakömlőd

Vasárnap egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött Tolnán, a Komját Aladár utcában. A kisteherautó a karambol következtében egy villanyoszlopot is kidöntött. A tolnai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint értesítették az illetékes közműszolgáltató szakembereit.

Dombori Öregfaluban, a Holt-Duna szabadstrandjánál eltűnt egy fürdőző vasárnap délután. A faddi önkéntes és a tolnai önkormányzati tűzoltók egy csónakból, halradar segítségével kezdték meg az eltűnt személy kutatását, amelyet a rendőrség búvárok bevonásával folytatott.

Fotó: Szekszárdi és Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság