Az elmúlt napok beavatkozásai

2022. június 21. 14:17

Szabadtéri tüzekhez, egy ingatlan udvarában lángoló személyautóhoz, lakásban meggyulladt berendezési tárgyakhoz, egy eltűnt fürdőzőhöz és kisebb közlekedési balesetekhez riasztották megyénk tűzoltóit az elmúlt napokban. Összesen 9 tűzeset és 15 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak az elmúlt 4 nap leforgása alatt. Csak 6 alkalommal szabadtéri tüzekhez riasztották a beavatkozó egységeket.

Jelentősebb tűzesetek:
Szombaton Kisvejkén, a Petőfi utcában 300 négyzetméteren avar és gaz, míg Tolnán, a 6-os számú főút 128. kilométerszelvényénél 200 négyzetméteren a tarló égett. Az említett eseteket a bonyhádi hivatásos, valamint a tolnai önkormányzati tűzoltók számolták fel vízsugarak és kéziszerszámok segítségével. Tolnán a tulajdonos egy védőszántással támogatta a beavatkozó egységek munkáját. 

Vasárnap délután egy személyautó égett teljes terjedelmében Szekszárdon, a Sárköz utcában, egy lakóház udvarában. Az ingatlan villanyórája is sérült a tűzesetben, amelyhez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották. A beavatkozó tűzoltóegységek két vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat, továbbá értesítették az illetékes elektromos közműszolgáltató szakembereit. 

Szekszárd, Sárköz utca

Hétfőn hajnalban berendezési tárgyak égtek a Baranya megyei Mázán, egy Kossuth utcai melléképület konyhájában. A bonyhádi és komlói hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tetőt egy hőkamera segítségével átvizsgálták, a padláson található éghető anyagokat eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Három esetben is szabadtéri tüzekhez vonultak Tolna megye tűzoltói hétfőn. Kakasdon, a Kossuth utcában, Belecskán, a 1133-as számú vasútvonal mentén, míg Attalán, a Vörösmarty utcában égett avar és gaz összesen több, mint 500 négyzetméternyi területen. A keletkezett lángokat, a bonyhádi hivatásos és önkéntes, a tamási önkormányzati, valamint a dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg vízsugarak és kéziszerszámok segítségével.

Jelentősebb műszaki mentések:
Egy oldalára borult fűnyíró traktor alá szorult annak vezetője Pakson, a Szabadság utcában péntek délelőtt. A műszaki mentéshez riasztott paksi hivatásos tűzoltók egy emelőpárna használatával szabadították ki a jármű sofőrjét, akit átadtak a mentőszolgálatnak.

Dunakömlőd

Vasárnap egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött Tolnán, a Komját Aladár utcában. A kisteherautó a karambol következtében egy villanyoszlopot is kidöntött. A tolnai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint értesítették az illetékes közműszolgáltató szakembereit.

Dombori Öregfaluban, a Holt-Duna szabadstrandjánál eltűnt egy fürdőző vasárnap délután. A faddi önkéntes és a tolnai önkormányzati tűzoltók egy csónakból, halradar segítségével kezdték meg az eltűnt személy kutatását, amelyet a rendőrség búvárok bevonásával folytatott.

Fotó: Szekszárdi és Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság