Elérhető a huszonhatodik tűzvédelmi teszt a honlapunkon

2022. augusztus 02. 14:41

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb tűzvédelmi tesztje. A XXVI. online feladványban szereplő kérdések a szabadtéri tüzek, az égetés, a tűzgyújtási tilalom és az aszályos időszak veszélye témakörét járják körbe.

Aki kitölti tesztjeinket, felmérheti tudását, illetve értékes információkhoz juthat a tűzmegelőzéssel kapcsolatban.

Legújabb és korábbi tesztjeinket is itt érheti el.

Segítheti is munkánkat. Amennyiben kitölti a tesztek alatt elérhető kérdőívünket, visszajelzést kapunk arról, hogy a jövőben milyen tűzmegelőzési témákban szükséges pontosítani, bővíteni az emberek ismereteit.

Szükség is van az összefogásra, ugyanis megyénkben idén már 162 szabadtéri tűzesetnél kellett beavatkoznia tűzoltóinknak. 2022-ben, a mai napig összesen 165 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Összesen 342 tűzoltószert riasztott a megyei műveletirányítás. A beavatkozó tűzoltóegységek 67 alkalommal erdő és vegetációs területek, harmincszor szemét-, illetve hulladék, 30 esetben közterület, 35 alkalommal pedig létesítmények szabad tereinél keletkezett tüzekhez vonultak. Július másodika, az országos tűzgyújtási tilalom elrendelése óta 101 hektáron tombolt a tűz a szabadban.