Közlekedési balesetekkel teli hétvége

2022. szeptember 19.

10 alkalommal siettek megyénk tűzoltói különböző közlekedési balesetekhez az elmúlt napokban. Az összesen 10, járművekkel érintett műszaki mentésből csupán három esetben nem volt szükség a mentők beavatkozására. A közutakon történt baleseteken felül Várdombon, Mőcsényben és Bölcskén úttestre, míg Murgán elektromos vezetékre dőlt fákat távolítottak el motoros kézifűrész segítségével Tolna megye tűzoltói.

Vasárnap egy személygépkocsi égett teljes terjedelmében a 65-ös számú főút 22. kilométerénél, Hőgyész közelében. A tűzesethez Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat. 

Jelentősebb műszaki mentések:
Szombat reggel egy személyautó tért le az úttestről, csapódott fának, majd megpördült és az úttestre visszatérve állt meg. A balesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet.

Két személygépjármű frontálisan ütközött Bölcskén, a 6-os számú főúton szombat délelőtt. Mindkét járművet a paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Egy személyautó borult fel Mecseknádasdon, a 6-os számú főút 171. kilométerénél szombat délelőtt. A mecseknádasdi önkéntes és a bonyhádi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével mentették ki, majd adták át a mentőknek a jármű beszorult utasát. A beavatkozó tűzoltóegységek a járművet a kerekeire állították.

Mecseknádasd baleset

Szintén feszítővágó segítségével szabadítottak ki a tűzoltók egy utast a 61-es számú út 83. kilométerénél Dalmandon, szombat délután. Két személyautó ütközött frontálisan A dombóvári hivatásos egységek áramtalanították a járműveket.

Dalmand baleset

Vasárnap délelőtt Dunakömlődön, a 6-os számú főút 104. kilométerénél, a madocsai leágazásnál két személygépkocsi karambolozott. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A balesethez egy mentőhelikopter is érkezett.

Fotó: Dombóvári, Szekszárdi, Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság