Közlekedési balesetekkel teli hétvége

2022. szeptember 19. 15:39

10 alkalommal siettek megyénk tűzoltói különböző közlekedési balesetekhez az elmúlt napokban. Az összesen 10, járművekkel érintett műszaki mentésből csupán három esetben nem volt szükség a mentők beavatkozására. A közutakon történt baleseteken felül Várdombon, Mőcsényben és Bölcskén úttestre, míg Murgán elektromos vezetékre dőlt fákat távolítottak el motoros kézifűrész segítségével Tolna megye tűzoltói.

Vasárnap egy személygépkocsi égett teljes terjedelmében a 65-ös számú főút 22. kilométerénél, Hőgyész közelében. A tűzesethez Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat. 

Jelentősebb műszaki mentések:
Szombat reggel egy személyautó tért le az úttestről, csapódott fának, majd megpördült és az úttestre visszatérve állt meg. A balesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet.

Két személygépjármű frontálisan ütközött Bölcskén, a 6-os számú főúton szombat délelőtt. Mindkét járművet a paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Egy személyautó borult fel Mecseknádasdon, a 6-os számú főút 171. kilométerénél szombat délelőtt. A mecseknádasdi önkéntes és a bonyhádi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével mentették ki, majd adták át a mentőknek a jármű beszorult utasát. A beavatkozó tűzoltóegységek a járművet a kerekeire állították.

Mecseknádasd baleset

Szintén feszítővágó segítségével szabadítottak ki a tűzoltók egy utast a 61-es számú út 83. kilométerénél Dalmandon, szombat délután. Két személyautó ütközött frontálisan A dombóvári hivatásos egységek áramtalanították a járműveket.

Dalmand baleset

Vasárnap délelőtt Dunakömlődön, a 6-os számú főút 104. kilométerénél, a madocsai leágazásnál két személygépkocsi karambolozott. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A balesethez egy mentőhelikopter is érkezett.

Fotó: Dombóvári, Szekszárdi, Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság