Szerdán is többször hallhattuk a szirénákat

2022. szeptember 22. 12:45

Két tűzeset és hat műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak szerdán.

Szerda hajnalban Bölcskénél, az M6-os autópálya 96. kilométerénél, a Pécs felé vezető forgalmi sávon egy kisteherautó hajtott bele egy előtte haladó kamionba. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet.

Egy nagy méretű fa dőlt az úttestre és szakított le egy távközlési vezetéket Dombóváron, a Csendes utcában szerda délután. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy motoros láncfűrész segítségével távolították el az úttestre dőlt, forgalmi akadályt képező fát.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház tetőszerkezete Őcsényen, a Hunyadi utcában szerda délután. A tűz oltására nagy erőkkel vonultak a szekszárdi, véméndi és a bonyhádi hivatásos tűzoltók, akik négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A tűzesethez riasztották a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is, akik átvették a tűzoltás irányítását. A lakhatatlanná vált ingatlan két lakójának elhelyezéséről lakosságvédelmi intézkedés keretében a község önkormányzata gondoskodik.

Őcsény tűzeset

Otthona biztonságáért mindenki sokat tehet. A fűtési szezon kezdete előtt fontos elvégeztetni a tüzelő-fűtő berendezések, így a kályhák, kandallók, gázkazánok és konvektorok, valamint a kémények karbantartását, ellenőrzését. Ezzel, és megfelelő, jó minőségű tüzelőanyag használatával megelőzhető, hogy a kémény miatt kigyulladjon az otthonunk, minimalizálható a szén-monoxid-mérgezés veszélye, és mindemellett kevesebbet is kell fizetni a fűtésért. A kémények rendszeres vizsgálata azért elengedhetetlen, mert ezek olyan épületgépészeti berendezések, amelyek hibái a használók előtt rejtve maradnak, vagyis csak az időszakos kéményellenőrzés adhat valós képet az égéstermék-elvezető állapotáról.

Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság