Megjelent a Katasztrófavédelem magazin szeptemberi lapszáma

2022. szeptember 22. 16:23

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűz-, polgári védelmi és iparbiztonsági magazin legújabb számában egy Tolna megyei, vasúti töltés melletti tűzesetről is olvashat.

A Katasztrófavédelem című magazin minden hónapban új lapszámmal jelentkezik, amelyben friss hírekkel tájékoztatja a lakosságot az ország területén történt tűzoltói beavatkozásokról, kiemelt protokolláris eseményekről, a katasztrófavédelem állományában szolgáló, hivatásuknak élő hétköznapi hősökről.

Országos szinten próbára tette az idei nyár a tűzoltók állóképességét. A hónapokon át tartó szárazság és nagy meleg nem kímélte környezetünket. Megyénkben is egész nyáron vonultak a tűzoltóegységek a szabadtéri tüzekhez: 185 alkalommal riasztották őket ilyen esetekhez, 181 hektárnyi terület égett le, összesen 401 tűzoltószert igényelt a tüzek oltása, Több hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Megannyi fórumon tájékoztatta a katasztrófavédelem a lakosságot, hogy tudatos odafigyeléssel a tűzesetek nagy százaléka elkerülhető lenne.

Szabadtéri tűzeset

A Tolna megyei vonatkozású cikk a 9. oldalon szerepel.