Püspöki látogatás az Igazgatóságon

2022. október 03.

Szeptember 27-én Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye megyéspüspöke tisztelte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőségét látogatása alkalmával. A találkozóra a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon került sor, ahol Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója fogadta az Pécsi Egyházmegye legmagasabb egyházi méltóságát.

A társadalmi felelősségvállalás mindkét intézmény számára kiemelten fontos. A dandártábornok egy prezentációval szemléltetve mutatta be a katasztrófavédelem Tolna megyei tevékenységét. A szervezet 109 településen van jelen Tolna megyében. Tevékenységük során felhívják a lakosság figyelmét a szezonális veszélyekre, monitorozzák a környezetünket, felügyelik a különböző épületek létesítésével kapcsolatos előírásokat, felkészítik a lakosságot egy nem várt katasztrófa alkalmával, annak felszámoláskor adódó feladatokra, óvják az állampolgárok életét, testi épségét, vagy éppen az anyagi értékeiket egy tűzeset, vagy műszaki mentés bekövetkezésekor.

Püspöki látogatás

A pécsi püspök bemutatkozásakor reflektált az előtte elhangzottakra, megerősítette, hogy nagy figyelmet kell szenteltünk a bennünket körülölelő környezetünknek, a Földnek. Mindkét intézmény célja, hogy közösségebiztonságban élhessék a mindennapjaikat.

Fotó: Tolna MKI