Közlekedési balesethez riasztották megyénk tűzoltóit a hétvégén

2022. november 14. 14:46

Összesen két tűzesethez és hét műszaki mentéshez vonultak a Tolna megyei tűzoltók az elmúlt 72 óra leforgása alatt. Egy szabadtéri és egy háztartási hulladékgyűjtő tűzeset mellett hat alkalommal közlekedési balesetekhez siettek a tűzoltórajok.

Tűzesetek:
Fél hektáron foltokban égett a nádas Tolna külterületén, az M6-os autópálya 128. kilométerénél péntek délután. A paksi hivatásos és tolnai önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Lakóház melletti hulladékgyűjtők gyulladtak ki Tolnán, a Damjanich utcában vasárnap délután. A keletkezett lángok elérték az épület ereszburkolatát is. A lakók azonnal megkezdték a tűz oltását, amelyhez a tolnai önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a lángokat egy vízsugár segítségével fékezték meg. 

Jelentősebb műszaki mentések:
Hat alkalommal közlekedési balesetek adtak munkát a tűzoltóegységeknek. Karambolokhoz, úttestről lesodródott, valamint szalagkorlátnak ütközött járművekhez siettek.

Péntek délelőtt egy Pécs irányába haladó kamionnak ütközött egy személyautó az M6-os autópálya 106. kilométerénél, Pakson. A személyautót az utasok önerejükből hagyták el. A műszaki mentéshez riasztott paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, valamint kihúzták a kamion alól.

Lesodródott az úttestről, majd fának ütközött egy személyautó Tolnán, az 5112-es számú út 14. kilométerénél szombat délután. A gépjármű sofőrje az ütközés következtében kirepült az utastérből, rajta már nem tudtak segíteni a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentéshez a tolnai önkormányzati, valamint a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, valamint a mentőhelikopter leszállásának biztosítása érdekében a forgalom irányításában vettek részt.

Szombat délután egy személyautó sodródott le az úttestről, majd borult fel Döbrököz külterületén, a 6532-es számú út 21. kilométerénél. A jármű utasai önerejükből hagyták el az utasteret, félpályás útlezárás mellett a dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a kerekeire állították a járművet.

Döbrököz - műszaki mentés

A megváltozott időjárási feltételek, rossz látási viszonyok mellett fokozott óvatosságra van szükség, csak az útviszonyoknak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad közlekedni, és a megválasztott sebesség mindig legyen összhangban a közlekedést befolyásoló tényezőkkel.

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság