Szerdán történt

2022. december 01. 14:42

Lesodródott az úttestről, megpördült, majd a tetejére borulva, az út menti fasorban állt meg egy személyautó szerda délután Bölcske külterületén, a 6-os számú főút 97. kilométerénél. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, amelynek sofőrje önerejéből hagyta el az utasteret. 

Kéménybe épített gerenda izzott szerda este Váralján, a Kossuth Lajos utcában. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a födém megbontása után egy puttonyfecskendő segítségével visszahűtötték, majd eltávolították az izzó részeket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése egyéb módon biztosított.

A fűtési szezonban is van lehetőség elvégeztetni a tüzelő-fűtő berendezések, így a kályhák, kandallók, gázkazánok és konvektorok, valamint a kémények karbantartását, ellenőrzését. Ezzel, és megfelelő, jó minőségű tüzelőanyag használatával megelőzhető, hogy a kémény miatt kigyulladjon az otthonunk, minimalizálható a szén-monoxid-mérgezés veszélye, és mindemellett kevesebbet is kell fizetni a fűtésért. A kémények rendszeres vizsgálata azért elengedhetetlen, mert ezek olyan épületgépészeti berendezések, amelyek hibái a használók előtt rejtve maradnak, vagyis csak az időszakos kéményellenőrzés adhat valós képet az égéstermék-elvezető állapotáról.