Emelték a tétet a dombóvári tűzoltók

2022. december 08. 12:32

22 emeletet kellett leküzdeni a dobogó legfelső fokához.

November 20-án, vasárnap a „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokság a következő, ezúttal budapesti állomásához érkezett. A Semmelweis Egyetem épületének rajtvonalához Tolna megye három dombóvári és egy paksi tűzoltója sorakozott fel. A 22 emelet magas lakóépület lépcsőházában kijelölt útvonalat teljes védőruházatban és légzőkészülék használata mellett kellett teljesítenie a tűzoltóknak, amely leküzdését további feladatok nehezítettek. A földszinten egy speciális ajtószerkezetet kellett kinyitnia a versenyzőknek egy akkumulátoros feszítő segítségével. Több szinten is tömlőt kellett szerelniük az indulóknak, valamint, a célvonal előtt egy 80 kilogrammos bábut is menteniük kellett.

A 30 év alatti korcsoportban Csikos Bence (Dombóvári HTP) első helyen, míg Turcsán Tamás (Paksi HTP) a harmadik leggyorsabb időt futotta.

Csikos, Turcsán

A 40 év feletti korosztályban Gulyás István (Dombóvári HTP) a dobogó tetejére, míg Juhász István (Dombóvári HTP) az emelvény harmadik fokára állhatott.

Gulyás, Juhász

Abszolút összetettben Gulyás Istvánt senki sem tudta megelőzni, aranyéremmel, míg Csikos Bence dombóvári bajtársa a bronzéremmel tért haza.

Gulyás, Csikos

A páros versenyszámban pedig még a palettáról hiányzó ezüstérmet Gulyás István és Csikos Bence érdemelte ki.

Gulyás, Csikos

A dombóvári tűzoltókban még maradt annyi erő, hogy a december 3-án, szombaton Horvátország fővárosában rendezett jótékonysági lépcsőfutó versenyen is magukra húzzák a teljes védőfelszerelést. Rekordszámú tűzoltó indult hazai színekben. Tűzoltóink a saját elvárásaikon is felül teljesítettek. Három kategóriában álltak a rajthoz a versenyzők. Light kategóriában teljes védőruházatban kellett leküzdeni az emeleteket légzőkészülék használata nélkül. Open kategóriában már légzőkészülékkel, kompozit (az acél nyomástartó edénytől könnyebb) palackkal, míg a Strong kategóriában acélpalackkal a hátukon mérték a tűzoltók időeredményeit.

Juhász, Csikos

Juhász István (Dombóvári HTP) Light kategóriában összetett harmadik, míg a korcsoportjában a második helyen végzett.

Csikos Bence (Dombóvári HTP) Open kategóriában összetettben és a korcsoportjában is a hatodik leggyorsabb időt futotta.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi munkatársa ezúton fejezi ki gratulációját Csikos Bence, Gyulás István, Juhász István és Turcsán Tamás kiemelkedő teljesítményéhez, továbbá kíván sok erőt, jó egészséget és kitartó felkészülést tűzoltóinak a következő megmérettetésekhez.

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság