Együtt a biztonságért

2022. december 08. 15:49

A Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a jövő nemzedékével együtt gondolkodott interaktív pályaorientációs nap és egy közösségi szolgálat alkalmával az egyik legfontosabb közösségi értékünkről, a biztonságról.

December 7-én, szerda délelőtt Dunaföldváron, a Magyar László Gimnáziumban egy pályaorientációs nap keretében a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője, Kiss János Róbert tűzoltó alezredes mutatta be a katasztrófavédelmi életpálya lehetőségeit, a tűzoltók dolgos hétköznapjait, továbbá a tűzoltóvá válás feltételit a diákoknak.

A pályaorientációs nap célja volt, hogy a gyerekek megalapozottan és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a megfelelő szakma választása egész éltre szóló döntés is lehet. A foglalkozás vezérfonalát pedig a saját magunk és bennünket körülölelő környezetünk biztonsága adta.

Az ifjúságot célzó foglalkozássorozat délután egy közösségi szolgálattal folytatódott Pakson, az Energetikai Technikum és Kollégiumban, ahol a diákok a szilenciumi idő alatt szerezhettek hasznos tűzvédelmi, polgári védelmi és iparbiztonsági ismereteket. Lehetőség nyílott továbbá, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tűzvédelmi tesztjeinek kitöltésére is, amelynek végén a polgári védelmi felügyelő kiértékelte a tesztek eredményeit.

Kiss János Róbert tűzoltó alezredes

Fotó: Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség