Hősies helytállásért elismerések átadása a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen

2023. január 06. 12:56

Hősies helytállása elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismerésben részesítette Nehéz Gábor tűzoltó őrmestert és Szabó László tűzoltó őrmestert, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két beosztott tűzoltóját.

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Mikes utcai épületében nyújtotta át Nehéz Gábor és Szabó László tűzoltónak a hősies helytállásukért kapott elismeréseket.

A szekszárdi hivatásos tűzoltók július 14-én, a Bács-Kiskun vármegyei Bátyán, szabadnapjukon, munkavégzés közben egy Kalocsai úti ingatlanban tartózkodtak, amikor az utcából ropogó hangra lettek figyelmesek. A zajokat követve megtalálták a melléképületet, melynek tetőszerkezete alól füst távozott, valamint a magas hőmérséklet hatására a héjazat darabjai repültek szét a környezetbe. A központi segélyhívó tárcsázásával egy időben a kert irányából megközelítették a melléképületet, ahonnan két hőhatásnak kitett 11,5 kilogrammos gázpalackot egy kerti slag, továbbá egy nagy teljesítményű szivattyúra kapcsolt tömlő segítségével visszahűtöttek, majd kihoztak az épületből. A kalocsai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a keletkezett tüzet eloltották, a tűzoltóegységeket tájékoztatták a korábbi eseményekről.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi munkatársa ezúton fejezi ki gratulációját a két tűzoltó bátor és példaértékű helytállásáért és kíván jó egészséget a további szolgálatukhoz.

Nehéz Gábor tűzoltó
Szabó László tűzoltó

Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság