Hétköznapi hősök a Wesselényi utcában

2023. január 18.

A rendvédelmi szervek mindig szem előtt tartják a társadalmi szerepvállalást. Kollégáink a hétköznapokban is ott segítenek az embertársaikon, ahol csak tudnak. Idén első alkalommal, a korábbi hagyományoknak megfelelően folytatódott a véradás a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületének ebédlőjében.

Szerdán a Magyar Vöröskereszttel közös szervezésű váradáson huszonhárman nyújtották karjukat a katasztrófavédelem hivatásos és az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársai, valamint a honvéd bajtársak.

Véradás az Igazgatóságon

Január 18-án honvéd, tűzoltó és civil hozzátartozója is egyaránt vérét adta, hogy ezáltal hozzájáruljon Magyarország vérkészletéhez. A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak. Élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Az életmentő, valamint a nagyobb műtétek, és bizonyos életmentő kezelések pótolhatatlan feltétele a rendelkezésre álló - beteg vércsoportjának megfelelő - vérkészítmények megléte, felhasználhatósága. Az önkéntes véradások ezeknek a vérkészítményeknek a meglétét biztosítják.

Köszönjük a megjelentek megtisztelő részvételét!