Hétvégén történt

2023. március 13. 11:28

Szabadtéri tüzek, kéménytüzek, közlekedési balesetek adtak munkát Tolna vármegye tűzoltóinak. Hétvégén összesen 7 tűzesethez és 6 műszaki mentéshez vonultak a beavatkozó egységek. 4 esetben kerti zöldhulladék, avar, gaz égett, 3 alkalommal kéményekben keletkezett tűz.

Jelentősebb tűzesetek:
Másfél négyzetméternyi felületen égett a födém szerkezete szombat este Attalán, egy Petőfi Sándor utcai lakóházban. Egy kandalló födémen keresztül kéménybe vezetett fém kéménycsöve hevítette fel a környezetét. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a szerkezet megbontását követően, egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Az épületben más fűtési lehetőség nincs, így a családi ház egy felnőtt és 5 gyerek lakója lakosságvédelmi intézkedés keretében a rokonokhoz költözött.

Attala - kigyulladt födém

Családi ház kéményében lerakódott korom izzott, amelynek következtében az égéstermék-elvezető több helyen is megrepedt vasárnap délelőtt Dunaszentgyörgyön, a Temető utcában. A tűzesethez riasztott paksi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből a parazsat, majd hőkamerával átvizsgálták. A beavatkozó egységek felhívták a lakók figyelmét, hogy a kéményt a műszaki felülvizsgálatig ne használják. 

Mintegy 200 négyzetméteren égett egy legelő vasárnap délelőtt Bölcske külterületén. A tűzesethez a paksi hivatásos és bölcskei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Bölcske szabadtéri tűzeset

Körülbelül 1000 négyzetméternyi területen égett avar, gaz és aljnövényzet vasárnap délután Szekszárdon, egy Remete utcai hátsó kertben. A lángokat a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével fékezték meg. 

Jelentősebb műszaki mentések:
Egy személygépkocsi és egy kisteher-gépjármű ütközött szombat délelőtt Hőgyészen, a Fő utcában. Mindkét autóban ketten utaztak. A műszaki mentéshez Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat a személygépkocsi utasait könnyebb sérülésekkel kórházba szállította.

Egy kidőlt fa akadályozta a forgalmat vasárnap hajnalban Kisvejkén, a 6538-as számú út 15. kilométerénél. Az útra dőlt fát a bonyhádi hivatásos tűzoltók távolították el egy motoros láncfűrész segítségével.

Fotó: Dombóvári és Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság