Tűzoltásvezetői értekezlet Szekszárdon

2023. március 16. 16:07

2023-ban első alkalommal tartott továbbképzést a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltás vezetésére jogosult hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltók részére.

Az értekezlet március 16-án, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon vette kezdetét. Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a vármegyei szervezet igazgatója köszöntötte a résztvevőket, külön tisztelettel Krátky Attilát, a BM HEROS LEK Kft. ügyvezető igazgatóját. A tábornok röviden összegezte a közelmúlt jelentős eseményeit és hangsúlyozta a szakmai képzések jelentőségét.

Ezt követően Bán Attila tűzoltó ezredes, az Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ismertette a napirendi pontokat, beszámolt a szervezet elmúlt éves statisztikáiról, továbbá megosztotta a viharkárokkal kapcsolatos tapasztalatokat a készenléti állománnyal.

Az értekezlet negyvenhárom résztvevője a műveletirányítás, a tűzoltósági és a hatósági szakterület előadóin felül több külsős, a tűzoltás- és műszaki mentési szaktevékenység támogatásához közvetlenül, vagy közvetve hozzájáruló partner szakértőjének előadását hallhatta a legkülönbözőbb témákban. 

Szó esett a villamos- és egyéb közüzemi hálózatok veszélyforrásainak kezeléséről, a viharkárok tapasztalatiról, az égés során felszabaduló veszélyes égéstermékek élettani hatásairól, a hatósági jegyzőkönyvek kitöltéséről, a hidrogén égéséről, az E-call rendszerről, továbbá elektromos járművekkel kapcsolatos tűzoltó beavatkozásról.

Továbbképzés

A képzés zárásaként a résztvevők egyebek témában szabadon tették fel kérdéseiket az előadóknak.

Fotó: Tolna VMKI és Szekszárdi HTP