Vármegyénk önkéntesei vizsgáztak szombaton

2023. március 20. 16:48

Kisgépkezelői képesítéseket szereztek Tolna vármegye három önkéntes tűzoltó egyesületének tűzoltói és egy önkéntes mentőcsoportjának tagjai március 18-án Pakson.

A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság udvarán a dunaföldvári, a dunaszentgyörgyi és a györkönyi önkéntes tűzoltókon felül a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai vizsgáztak elméletben és gyakorlatban a műszaki mentéseknél alkalmazott motoros láncfűrész, áramfejlesztő, és vízátemelő-szivattyú kisgépek kezeléséből. A 21 vizsgázó összesen 60 vizsgaegységet teljesített hibátlanul, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vizsgáztatói felügyeltek és értékeltek.

áramfejlesztő

Tolna vármegyében évről-évre emelkedik az önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozásainak száma: 2018-ban 201, 2019-ben 261, 2020-ban 317, 2021-ben 339, míg 2022-ben 364 esetben avatkoztak be káreseteknél. Az önkéntes egyesületek szerepe a közösségi élet és hagyományok ápolásán túl egyre hangsúlyosabb, ugyanis folyamatosan a hivatásos tűzoltóegységek munkáját támogatják a vonulásaik során. A február 4-ei és 5-ei szeles időjárás következményeinek felszámolásakor a 379 esemény közül 80 alkalommal az önkéntes mentőcsoportok siettek a lakosság védelmére.

Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton fejezi gratulációját az önkénteseknek, továbbá bízik abban, hogy az egyesületek lelkesedése töretlen marad és, hogy a jövőben is hasonló mértékben járulnak majd hozzá a közvetlen környezetük biztonságához.

Fotó: Tolna VMKI