Hétvégén történt

2023. március 27. 12:41

Összesen öt tűzeset és nyolc műszaki mentés adott munkát vármegyénk tűzoltóinak a hétvége folyamán. Kisebb szabadtéri tüzekhez, a Baranya vármegyei Mekényesen egy lakástűzhöz, továbbá négy közúti közlekedési balesethez vonultak egységeink.

Kisebb szabadtéri tüzekhez, a Baranya vármegyei Mekényesen egy lakástűzhöz, továbbá négy közúti közlekedési balesethez vonultak egységeink.

Jelentősebb tűzesetek:
Tűz keletkezett egy parasztház lakóterében péntek délután a Baranya vármegyei Mekényesen, a Fő utcában. Három helyiség, a garázs, továbbá a benne parkoló gépkocsi semmisült meg a tűzben. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók és a Baranya vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A beavatkozó tűzoltóegységek egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Az egyik tűzzel érintett helyiségből a ház lakóját is kihozták, akit a mentők kórházba szállítottak.

Teljes terjedelmében égett egy 7 négyzetméteres fatároló vasárnap délután Zombán, a Szentgálszőlőhegyen. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos, továbbá a kétyi és zombai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Kajdacs külterületen mintegy 1 hektárnyi területen égett le a nádas vasárnap este. A tűzesethez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámok segítségével oltották el a maradék 5 négyzetméternyi lánggal borított területet.

Jelentősebb műszaki mentések:
A tejére borult egy személygépkocsi péntek délután Tevelen, a 6535-ös számú út 21. kilométerénél. A műszaki mentéshez a bonyhádi hivatásos és teveli önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították és a kerekeire állították a forgalmi akadályt képező járművet.

Két személyautó ütközött frontálisan szombat délután Bátaszéken, a Mórágyi összekötő úton. A járművekben összesen hatan utaztak, akik közül az egyik gyereket mentőhelikopter szállította a pécsi kórházba. A műszaki mentéshez a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket.

Fotó: Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs