Ünnepélyes eredményhirdetésen vették át elismeréseiket vármegyénk legkreatívabb diákjai

2023. május 12. 14:33

Jubilált az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázata, idén már tizedik alkalommal hirdette meg megmérettetését a szervezet.

2023-ban ”A füstérzékelő életet menthet” címmel kifejezetten iskolások pályamunkáit várta a bizottság, olyan alkotásokat, amelyeken a füstérzékelők kerültek a fókuszba. A diákok három korcsoportban pályázhattak, szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhettek be, verset írhattak, de vagy akár filmet is forgathattak.

Vármegyénk rendre szép eredménnyel zárja a felmenő rendszerű verseny országos megmérettetését is. A gyerekek minden évben meglepik a Bizottságot, valamint a pályamunkák zsűrizésében résztvevő rajzpedagógusokat a szárnyaló fantáziájukkal, rajztudásukkal, írói vénájukkal, vagy éppen évről-évre a kitartó hozzáállásukkal.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság szervezésében a területi forduló eredményhirdetésére május 12-én, délután 13 órakor került sor Szekszárdon, az igazgatóság földszinti termében.

Alkotói pályázat

A rendezvényen Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, az alkotói pályázat főszervezője név szerint köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően felkérte dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredest, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét a rendezvény megnyitására. Az ezredes külön köszöntötte a fiatalokat, akik lelkesedésükkel, tudásszomjukkal, kreatív ötleteikkel pont a társadalmunk értékes mozgatórugóivá lesznek, tűzvédelmi ismereteikkel hozzájárulnak ahhoz, hogy maguk, családjuk, barátaik, ismerőseik egy biztonságosabb környezetben élhessenek a jövőben.

Dr. Hábermayer Tamás

A tűzoltósági főfelügyelő felkérte a bíráló bizottság képviselőjét, Diószeghy Edina Asszonyt, hogy néhány szóban tolmácsolja ő is a gyerekeknek, hogy mennyi és milyen színes munkákat zsűriztek az idén. A pedagógus beszámolt a korábbi évek tapasztalatairól, majd elmondta, hogy idén jelentette az eddigi legnagyobb kihívást a rajzok kiértékelése. Örömmel tölti el, hogy az idei évben kimagaslóan sok, összesen 613 db pályamű érkezett, valamint az is, hogy ismételten személyesen találkozhatott az alkotókkal.

Diószeghy Edina

A beszédeket követően a főfelügyelő egy rövid képekkel tűzdelt prezentációval mutatta be az idei év dobogós pályaműveit. Külön köszönetét fejezte ki a felkészítő pedagógusoknak, a szülőknek, a patronálóknak: Fehérvári Tamásnak, a Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság társelnökének, továbbá Botos Ferenc Zsoltnak, Mizerák Péternek és Juhászné Kőkuti Eszter hölgynek, akik hozzájárultak a bőséges díjakhoz és nem utolsó sorban a gyerekeknek, akik évről-évre elkápráztatják az Igazgatóságot alkotásaikkal.

Bán Attila

A díjátadó ünnepséget Fehérvári Tamás, a Tolna Vármegyei Közgyűlés elnöke zárta.

 

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság