Hétvégén történt

2023. május 15. 15:12

Két tűzeset és tizenkét műszaki mentés adott munkát vármegyénk tűzoltóinak az elmúlt 72 óra leforgása alatt

Két gépjármű motortere gyulladt ki, pincéket öntött el a víz, továbbá közlekedési balesetekhez és autóra dőlt fához riasztották a tűzoltókat.

Jelentősebb tűzeset:
Kigyulladt egy személyautó motortere vasárnap Dunaföldváron, a 6228-as számú út első kilométerénél. A tűzesethez a solti hivatásos és a dunaföldvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Vasúti sínre dőlt egy fa péntek délután Alsómocsolád közelében. A dombóvári hivatásos tűzoltók egy motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el az akadályt képező fát.

Szekszárdon, a Tartsay Vilmos lakótelepen személygépkocsira dőlt egy fa vasárnap délelőtt. A szekszárdi hivatásos tűzoltók egy láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Egymásnak ütközött két személygépkocsi vasárnap délután Szekszárdon, a Bartina utcában. A karambol következtében az egyik jármű felfutott egy út szélén parkoló furgonra. A műszaki mentéshez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a félig megdőlt járművet megtámasztották, majd feszítővágó segítségével kiszabadították és átadták annak beszorult sofőrjét a mentőszolgálatnak. Ezt követően a furgonon támaszkodó autót a tűzoltóegységek a műszaki mentőszer darujának segítségével leemelték. A balesetben érintett másik jármű két utasát a mentők kórházba szállították. 

Esővízzel telítődött vasárnap este egy sorházi lakás alagsora Dombóváron, a Kapos utcában. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy búvár- és egy motoros szivattyú segítségével nagy mennyiségű esővizet távolítottak el.