Kedden történt

2023. május 31. 09:13

Május 30-án egy közúti közlekedési baleset és a hirtelen lezúduló csapadék adott munkát vármegyénk tűzoltóinak.

Jelentősebb műszaki mentések:
A heves esőzések következtében csapadékvízzel megtelt árkok veszélyeztették a nyaralókat Dombóváron, az Esthajnal utcában. A dombóvári hivatásos tűzoltók egy munkagép támogatásával távolították el a vízelvezetőkben lévő levágott füvet és faágakat.

Három személyautó karambolozott kedd délután, a 65-ös számú főút 21. kilométerénél. A baleset következtében az egyik jármű az árokba hajtott, a sofőrje beszorult. A műszaki mentéshez a bonyhádi és szekszárdi hivatásos, továbbá a teveli önkéntes tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadították ki az árokba hajtott gépkocsi vezetőjét, majd azt követően átadták a mentőszolgálatnak. A sofőrt mentőhelikopter szállította kórházba. A beavatkozás idejére az érintett utat teljes szélességében lezárták. 

Nagy mennyiségű csapadékvíz folyt be kedd délután egy-egy szuterénbe Dombóváron, az Autóspihenő utcában. A műszaki mentésekhez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik elektromos szivattyú segítségével távolították el a befolyt esővizet a két érintett helyszínen.

Fotó: Szekszárdi HTP