Csütörtökön történt

2023. szeptember 15. 10:18

Egy tűzeset és öt műszaki mentés szeptember 14-én.

Pakson egy tehergépjármű motortere gyulladt ki, Szekszárdon csőtöréshez, Bátaszéken egy átfolyó csatornában rekedt kutyához, míg Tengelicen egy közlekedési balesethez siettek a Tolna vármegyei tűzoltók.

Jelentősebb beavatkozások:
Kigyulladt egy rakomány nélküli tehergépkocsi motortere csütörtök délelőtt Pakson, a 6-os számú főút 115. kilométerénél. A sofőr egy kézi porral oltó készülék segítségével megkezdte meg a jármű oltását. A lángokat végül a paksi hivatásos tűzoltók fékezték meg egy vízsugár segítségével. 

Csőtörés miatt vízzel telítődött egy malom mázsaházának földszint alatti része csütörtök reggel Szekszárdon, a Keselyűsi úton. A műszaki mentéshez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik szivattyú segítségével távolították el a vizet, miután a vízmű szakemberei kiszakaszolták az érintett területet.

Egy személygépkocsi ütött el egy úttesten átszaladó kutyát, ami a balesetet követően egy átfolyó csatornába menekült. Miután az állatorvos a helyszínen két nyugtató injekcióval elkábította az állatot, a bátaszéki önkormányzati tűzoltók kihozták a szűk átereszből.

Bátaszék - állatmentés

Személygépkocsi és traktor ütközött csütörtök délután Tengelicen, a 6233-as számú út 19. kilométerénél. Az ütközés következtében a traktor vontatmánya felborult, a szállított héjas takarmány kiömlött. A pótkocsi teljesen elzárta az utat. A műszaki mentéshez a paksi és székesfehérvári tűzoltók vonultak.  A beavatkozó tűzoltóegységek a székesfehérvári daru segítéségével szüntették meg a forgalmi akadályt. A személyautó sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Tengelic - műszaki mentés

Két személygépkocsi karambolozott csütörtök este Szedresen, a 6235-ös számú út 10. kilométerénél. A balesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították, majd félretolták a járműveket az úttestről.

Fotó: Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság