Tűzoltói beavatkozások hétfőn

2023. november 07. 14:23

November hatodikán két tűzeset és négy műszaki mentés adott munkát vármegyénk tűzoltóinak.

Megcsúszást követően árokba hajtott, közben egy beton villanyoszlopot is kidöntött egy személyautó hétfőn éjszaka Csomán, a 61-es számú út 99. kilométerénél. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az oszlop eltávolításáig a helyszínt biztosították.

Egy 12 magas, megrepedt törzsű fenyőfa veszélyeztette a forgalmat hétfő reggel Tamásiban, a Deák Ferenc utcában. A műszaki mentéshez az érintett város önkormányzati tűzoltói vonultak, akik kézi erő segítségével távolították el a fát.

Csőtörést követően vízzel telítődött egy iskola pincéje hétfő reggelre Dombóváron, a Kölcsey utcában. A műszak mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultakat riasztották, akik egy szivattyú segítségével mintegy 50 köbméternyi vizet távolítottak el a pincéből.

Kéménybe épített fagerenda izzott hétfő délután Kisvejkén, egy Rákóczi utcai lakóházban. A tűzesethez a bonyhádi és a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével hűtötték vissza az izzó részeket. A födém mintegy öt négyzetméternyi felülete beszakadt, a kémény megfelelő alátámasztása nem volt biztosított. A lakhatatlanná vált ingatlan két lakója egy általuk fenntartott bérlakásba költözött.

 

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság