Hétvégén történt

2023. november 13. 12:50

Négy tűzesethez és négy műszaki mentéshez vonultak tűzoltóink a hétvége folyamán.

Jelentősebb esetek:
Kis felületen tűz keletkezett egy családi ház előtetőjében péntek délelőtt Gyönkön, a Magyarhegy utcában. A tűzesethez riasztott gyönki önkéntes tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a fém kályha füstcsövénél felcsapó lángokat. A ház fűtése alternatív módon biztosított, így a lakónak nem kellett elhagynia az otthonát.

Teljes terjedelmében égett egy kilenc négyzetméteres, különálló fatároló péntek délután Kakasdon, a Deák Ferenc utcában. A tűzesethez a bonyhádi és a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat, továbbá kihordták az éghető faanyag egy részét.  

Egy köbméternyi tűzifa gyulladt meg szombat délután Nagymányokon, egy Erkel Ferenc utcai családi ház szuterénjében. A helyszínre a bonyhádi, a szekszárdi és a komlói hivatásos, továbbá a nagymányoki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik víz- és habsugár segítségével fékezték meg a lángokat. Az épületet egy füsteltávolító ventilátor segítségével szellőztették át. A lakás fűtését biztosító kazán megsérült, így a lakók a rokonaikhoz költöztek.

Két személyautó karambolozott szombat délelőtt Tevelen, a 65-ös számú főút 21. kilométerénél. A műszaki mentéshez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat az egyik gépkocsi vezetőjét kórházba szállította.

Két gépkocsi ütközött össze szombat délután Nagyszokolyon, a Kossuth Lajos utcában. A baleset helyszínére a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az egyik személyautót. A mentőszolgálat két utast a szekszárdi kórházba szállított.