Pályaválasztási napok Szekszárdon

2023. november 17. 13:24

November 14-16 között a hetedik és a nyolcadikos osztályos általános iskolai diákokat fogadta Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ.

A vármegye minden részéből érkeztek a tanulók a számukra rendezett pályaválasztási napokra. A megannyi kiállító mellől a katasztrófavédelem sem hiányozhatott. A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is örömmel látták vendégül a standoknál sorakozó érdeklődőket.

Szdárd

Az általános iskolák a november 17-ei napot is a pályaorientációnak szentelték, a Sióagárd Általános Iskola a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra látogatott el a délelőtt folyamán, amíg a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a saját intézményében nyitotta szélesre kapuit az egyik szekszárdi fecskendő számára.

Garay

A pályaorientációs nap célja volt, hogy a gyerekek megalapozottan és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a megfelelő szakma választása egész éltre szóló döntés is lehet. A foglalkozás vezérfonalát pedig a saját magunk és bennünket körülölelő környezetünk biztonsága adta.

Garay 02

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság