Az elmúlt hétvége eseményei

2024. február 12. 11:03

Közlekedési balesetek és életet mentő szén-monoxid-érzékelők

Tűzesetek:

Villanypásztorral, valamint szántóval körbevett legelő égett pénteken délelőtt Mucsi külterületén. A bonyhádi hivatásos tűzoltók a tüzet kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el.

Közút melletti árokban nád égett pénteken délután Medina közelében. A szekszárdi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el.

Műszaki mentések:

Egy nagy méretű, mintegy nyolc méter magas fa az úttestre dőlt pénteken, a Kisvejke és Lengyel közötti összekötő úton. A kidőlt fa majdnem teljesen elzárta a közlekedés lehetőségét. A bonyhádi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő pénteken, Dunaszentgyörgyön, a Dózsa utcában. A paksi hivatásos tűzoltók rekonstrukció során végzett mérései megerősítették a mérgező gáz jelenlétét, amely miatt a gázkazán használatát megtiltották.

Egy személygépkocsi árokba hajtott, majd fának ütközött pénteken késő este Kölesd, Alsóhídvég közelében. A járműben öt személy utazott, ők a tűzoltók kiérkezése előtt kiszálltak a gépjárműből. A szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek.

Szombaton reggel az M6-os autópálya 85. kilométerénél, Dunaföldvár közelében, a jobb pályatesten egy üres autószállító tréler személygépkocsival ütközött. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók áramtalanítást végeztek és a leálló sávot szabaddá tették.

Kétszeri is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap. Délelőtt Bölcskén, a Kiss Ernő utcában egy fürdőszobában jelzett be az érzékelő. A paksi hivatásos és a bölcskei önkéntes tűzoltók a fürdőszobában kimutatták a mérgező gáz koncentrációját.  Vasárnap délután Bonyhádon jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A lakók azonnal elhagyták az ingatlant és megkezdték az átszellőztetést. A bonyhádi hivatásos tűzoltók kimutatták a szén-monoxid jelenlétét és értesítette a kéményseprő szolgáltatót. A tulajdonos gázszerelőt hívott. A felülvizsgálatig a készüléket nem használják, a gáz elzárás megtörtént, a lakók lakosságvédelmi intézkedést nem kértek.

Egy személygépkocsi megpördült és a jobb hátsó kereke kitört vasárnap délelőtt az M6-os autópálya 135. kilométerénél. A szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek.

Két személygépkocsi ütközött vasárnap délután a 6-os számú főút 100. kilométerénél, Bölcske község közelében. A gépkocsik az árokba csapódtak és a fél útpályát elzárták. A paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat.

 

Fotó: Jantner Attila tű. őrnagy, Szekszárdi HTP