Hétvégén történt

2024. március 25. 11:53

5 tűzesethez és 8 műszaki mentéshez vonultak vármegyénk tűzoltói a hétvégén.

Jelentősebb beavatkozások:
Árokba csapódott egy gépkocsi péntek délután Németkéren, a 6231-es számú út 12. kilométerénél. A sofőr a paksi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a járművet. A beavatkozó tűzoltóegységek áramtalanították a személyautót.

Kigyulladt egy elhagyatott, háromszintes irodaépület tetőszerkezete pénteken, az esti órákban. A tűzesethez nagy erőkkel vonultak négy település hivatásos és Nagymányok önkéntes tűzoltó egységei. Összesen harmincnyolc tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, ehhez  öt vízsugarat szereltek, de bevetették a vízágyút is.  Közel öt órás megfeszített munkával sikerült a lángokat megfékezni és a tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését a közeli erdős területre. A vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le, ez alapján tűzvizsgálati eljárásban vizsgálják a tűz keletkezési okát.

Tíz négyzetméternyi területen égett az árokpart szombat délután Medinán, Szőlőhegyen. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Kettéhasadt egy tíz méter magas fűzfa szombat este Őcsényben, a Kazinczy utcában. A műszaki mentéshez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik motoros láncfűrész segítségével távolították el a gépjárműforgalmat és a járókelőket veszélyeztető fát.

Kéményben lerakódott korom égett szombat este Dunaföldváron, a Dózsa György utcában. A kéménytűzhöz a dunaföldvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a tisztítónyíláson keresztül távolították el a kormot, továbbá megvárták, amíg a kémény visszahűlt.

Forgalmi akadályt képezett egy vasúti aluljáró falának ütközött személyautó vasárnap éjszaka Mázán, a Fő utcában. A baleset helyszínére a bonyhádi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt.  A jármű öt utasa közül három a mentőegységek kiérkezése előtt elhagyta a káreset helyszínét, míg egy utast a mentők kórházba szállítottak kivizsgálás céljából.