Hétvégén történt

2024. április 02. 11:16

Gyakran hallhattuk a szirénákat az ünnepi hétvége folyamán.

Nyolc tűzesethez és tizenkilenc műszaki mentéshez vonultak vármegyénk hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói. Kisvejkén egy lakóház gerendája izzott be, Fácánkerten egy melléképület födémszerkezete égett, míg Tolnanémediben egy állattartó telepen keletkezett tűz. Nyolc esetben kidőlt fák, leszakadt faágak, vagy magasból lelógó vezeték, illetve villámhárító miatt riasztották a tűzoltóegységeket. Dombóváron egy szén-monoxid-érzékelő jelzett be, további négy alkalommal pedig közlekedési baleseteknél avatkoztak be a tűzoltórajok.

Jelentősebb tűzesetek:
Tűz keletkezett egy lakóház tetőszerkezetében csütörtök reggel Nagymányok külterületén. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos és a nagymányoki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik az érintett területet hőkamera segítségével átvizsgálták, az izzó részeket pedig a tetőszerkezet megbontását követően egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Két gerenda izzott csütörtök este Kisvejkén, egy Rákóczi utcai lakóházban. A bonyhádi és dombóvári hivatásos tűzoltók siettek az eseményhez, akik a födém megbontását követően egy vízsugárral oltották el az izzó részeket, továbbá értesítették a kéményseprőket. A háromtagú családból az anya és a gyermeke rokonokhoz költözött, míg a családapa az épület sértetlen részében maradt.

Egy hatvan négyzetméter alapterületű különálló melléképület födémszerkezetének egy része égett szombat éjszaka Fácánkerten, az Árpád utcában. A tűesethez a szekszárdi hivatásos és tolnai önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Szabadtéren elkerített borjú kalodák, továbbá egy farakás égett hétfő délután Tolnanémedi külterületén. A tűzesethez a sárbogárdi, paksi és solti hivatásos, valamint a simontornyai önkéntes tűzoltók vonultak, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a keletkezett tüzet, amelyben nyolc borjú is elpusztult. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét hajtott végre.

Tolnanémedi

Jelentősebb műszaki mentések:
Garázsra és raktárépületre dőlt egy fa csütörtök délelőtt Tamásiban, a Rákóczi utcában. A tamási önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a parkoló járművet is veszélyeztető fát.

Péntek éjjel egy fa dőlt az útra Bonyhádvarasdon, a 6535 számú út 9. kilométerénél. A bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a forgalmi akadályt képező fát.

Idejében jelzett be egy szén-monoxid-érzékelő péntek délután Dombóváron, egy Árnyas utcai, második emeleti lakás fürdőszobájában. Az eseményhez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az eset rekonstruálását követően veszélyes határérték alatti szén-monoxid-koncentrációt mértek. Felhívták a lakó figyelmét, hogy a gázbojlert a műszaki felülvizsgálatig ne használja.

Egy személyautó és egy kerti kisgép ütközött szombat délután Faddon, az Arany János utcában. A balesethez a tolnai önkormányzati és a faddi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket.

Összeütközött két személyautó hétfő este az M6-os autópálya, bal oldali pályatestén, a 107. kilométerénél, Paks magasságában. A közlekedési balesethez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen hatan utaztak. A mentők egy utast a szekszárdi kórházba szállítottak.

Fotó: Szekszárdi HTP, Simontornya ÖTE