Hétvégén történt

2024. május 13. 11:31

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvége folyamán.

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki. Három alkalommal közúti közlekedési balesethez riasztották vármegyénk tűzoltóit.

Jelentősebb események:
Egy kisteherautó és egy kamion ütközött a 63-as és a 631-es számú út kereszteződésében péntek délelőtt Szedres közelében. A baleset helyszínére a paksi és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadították ki a furgon sofőrjét, majd adták át a mentőszolgálatnak. A rendőrség a 631-es számú utat a baleseti helyszínelés és mentési munkálatok idejére lezárta.

Szedres

Teljes terjedelmében égett egy benzinüzemű személyautó szombat délután Dombóváron, Szarvasdpusztán, a 6532-es számú bekötőúton. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Szarvasdpuszta

Három személyautó szenvedett koccanásos balesetet szombat este Bonyhádon, a Forberger utcában. A járművekben összesen tizenketten utaztak, egyiküket a mentők a bonyhádi kórházba szállították. A műszaki mentéshez riasztott bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók az egyik járművet áramtalanították.

Bonyhád, Forberger utca

Kigyulladt egy villamoshálózatra csatlakoztatott fejlámpa töltője vasárnap délután Hőgyészen, egy Kertész utcai lakóház szuterénjében található állatorvosi rendelőben. A lángok az egy négyzetméteren belül található berendezési tárgyakat és egyéb eszközöket is elérték. A tulajdonos egy kézi tűzoltó készülék segítségével sikeresen eloltotta a keletkezett tüzet. A tűzesethez a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a megégett tárgyakat az udvarra vitték, az érintett helyiséget kiszellőztették, továbbá hőkamerával átvizsgálták.

Fának ütközött, majd kigyulladt egy személyautó vasárnap este Bonyhádon, a 6534-es számú út első kilométerénél. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Ezt követően találták meg a jármű felismerhetetlenségig összeégett sofőrjét. Az áldozatot a rendőrségi helyszínelést követően feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból a tűzoltóegységek. Az esethez riasztott katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le. 

Fotó: Szekszárdi és Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület