Az elmúlt 48 óra beavatkozásai

2024. május 15. 14:50

Május 14-én és 15-én négy tűzesethez és öt műszaki mentéshez riasztották vármegyénk tűzoltóit.

Valamennyi tűzeset a szabadban keletkezett, míg a műszaki mentések alkalmával közlekedési balesetekhez, ajtónyitáshoz és egy kútban rekedt férfihoz kellett sietnie a készenléti egységeknek.

Jelentősebb események:
Kétszáz négyzetméternyi területen keletkezett tűz egy családi ház kertjében, miután a zöldhulladék égetését a tulajdonos nem tudta kontrollálni hétfő déltájban Simontornyán, az Igari úton. A tűzesethez a simontornyai önkéntes és a sárbogárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lakóházat is veszélyeztető lángokat.

Negyven négyzetméternyi területen gyulladt meg az aljnövényzet kedden este Szekszárdon, a Sárköz utcában. A tűzesethez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Kútásás közben tíz méter mélyen rekedt egy munkás, miután működésképtelenné vált egy csörlő kedden délben Dunaföldváron, a Gyula hegyen. A műszaki mentéshez a dunaföldvári önkéntes tűzoltók vonultak, akik mászóöv és mentőkötél segítségével mentették ki a férfit.

Szabadtéri tüzek megelőzése: