Szerdán történt

2024. június 06. 14:28

Négy műszaki mentéshez vonultak tűzoltóink szerdán.

Gyalogos forgalmat veszélyeztetett egy negyedik emeleti félig leszakadt árnyékoló szerda délelőtt Dombóváron, a kórház egyik épületénél. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a magasból mentő szerről távolították el a sérült elemet.

Megdőlt fa és a letört ágai veszélyeztettek egy szociális intézmény lakóit szerda délután Tengelicen. A paksi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a sérült fát.

Felborult egy személyautó, miután egy másikkal ütközött szerda délután Dunaföldváron, az Erkel Ferenc és Liszt Ferenc utca kereszteződésénél. A baleset helyszínére a dunaföldvári önkéntes és solti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kerekeire állították a felborult gépkocsit, továbbá áramtalanították a járműveket.

Június 8-án, szombaton 9 órakor veszi kezdetét a vármegyei önkéntes tűzoltók versenye Hőgyészen, a nagyközség sportpályáján. A 400 méteres tűzoltó staféta versenyszám mellett látványos szerelési feladatokat is meg kell majd oldania a rajthoz álló csapatoknak. Több település önkéntesei már lelkesen készülnek a megmérettetésre. Dunaszentgyörgy diáklányai is edzik magukat, hogy a legjobbjukat adják majd a szombati rendezvényen. 

Dunaszentgyörgy

Fotó: Noszmüller Gábor