Kedden két szabadtéri tűzesethez vonultak a tűzoltók

2024. július 10. 14:09

Az aljnövényzet és három szalmabála égett július kilencedikén hajnalban Miszla külterületén. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos és a gyönki önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámok segítségével akadályozták meg, hogy a lángok további bálákat és területet is elérjenek.

Hat hektáron égett bozótos, fás terület kedd délután Nagykónyiban, a Bársony utcában. A szabadtéri tűzesethez a dombóvári hivatásos és a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Idén eddig 86 alkalommal vonultak a vármegyénk tűzoltói szabadtéri tüzekhez, amelyeknél közel 20 hektárnyi terület égett le. A melegben megnő a szabadtéri tüzek kockázata. A hőségriasztás ideje alatt ott sem tanácsos elégetni a kerti zöldhulladékot, ahol ezt az önkormányzat egyébként engedélyezi. A bográcsozók, grillezők egyetlen percre se hagyják felügyelet nélkül a tüzet. A szabadtéri tüzek gyakori kiváltó oka az eldobott, még parázsló cigarettacsikk. A tüzek megelőzése és a természet védelme érdekében a csikkeket gyűjtsük össze.