Felszerelő tűzoltó lép szolgálatba Szekszárdon

2024. július 12. 12:18

Ünnepélyes keretek között tartotta meg kibocsátó ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A százkilenc újonc tűzoltó a szervezet vezetői, valamint a társ- és rendvédelmi szervek képviselői előtt július 11-én tettek fogadalmat.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya Szekszárdon, a Wesselényi utcában köszöntötte a frissen végzett Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra felszerelő őrmestert.

Felszerelő tűzoltó

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte Maros János tűzoltó őrmestert, a vármegyei katasztrófavédelem vezetői állománya előtt. A tűzoltó szakmai képzés befejeztével sikeres vizsgát tett újoncot, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Kiefaber Gábor tűzoltó alezredes, valamint a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Király Zsolt tűzoltó őrnagy kísérte el az Igazgatóságra. A 2024. július 11-ei hatállyal kinevezett tiszthelyettes sikeres tanulmányaihoz, valamint az esküje letételéhez az igazgató gratulált, majd beszélt a tűzoltó hivatás szépségeiről és nehézségeiről, valamint a szolgálatteljesítéshez kapcsolódó elvárásokat is megfogalmazta.

Felszerelő tűzoltó

Az Igazgatóság vezetői kitartást és jó egészséget kívántak az új tűzoltónak.

Fotó: Tolna VMKI