A legsportosabb vármegye

2024. október 08. 15:49

Október hatodikán, vasárnap az eddigi legerősebb csapattal vágtak neki vármegyénk tűzoltói a Flashover 24 elnevezésű lépcsőfutó versenynek.

22 emeletet küzdöttek le Tolna vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói a Magyar Tűzoltó Sportegyesület szervezésében megrendezett soron következő fordulóján. Ezúttal a fővárosban, a Semmelweis Egyetem épületének lépcsőházában tízen álltak rajtvonalhoz vármegyénk színeiben. A versenykiírás szerint „22 emeletnyi pokol” várt a tűzoltókra, akik próbára tehették fizikai állóképességüket és szakmai tudásukat egyaránt.

A nem mindennapi kihívást a magas épület lépcsőházában kijelölt útvonalon teljes védőruházatban és légzőkészülék használata mellett kellett teljesítenie a tűzoltóknak, amely leküzdését további feladatok nehezítettek. Az indulóknak a rendkívüli fizikai igénybevétel mellett akkumulátoros feszítő segítségével ügyességi feladatot kellett végrehajtaniuk, csapszegvágóval megjelölt láncelemet kellett elvágniuk, kézi tűzoltókészülékeket a megfelelő helyre kellett vinniük, 80 kilogrammos bábut Heimlich-féle műfogással az adott helyre húzniuk, továbbá a szerelési szabályzatban leírtak szerint a feladatsorban nevezett tömlőket szabályosan kapcsolniuk.

A youngster korcsoportban Csikos Bence (Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) a harmadik helyen végzett, míg Turcsán Tamás (Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) a dobogó legmagasabb fokára léphetett fel. Oldies korosztályban Nagy Kornélé (Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület) lett az aranyérem. A hölgyek között Illés Eszter (Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület) végzett az első helyen.

További tűzoltóink is kiváló időeredménnyel értek célba. A Bölcskei Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől Lóki Dominik és Mihálovics Lajos, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságtól Vitos Gábor, a Fadd Nagyközségi Tűzoltó Egyesülettől Szalai Ákos, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról pedig Szuprics Ferenc és Turcsán Márk tűzoltók képviselték a vármegyét.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi munkatársa ezúton gratulál Csikos Bence, Illés Eszter, Lóki Dominik, Mihálovics Lajos, Nagy Kornél, Szalai Ákos, Szuprics Ferenc, Turcsán Márk, Turcsán Tamás és Vitos Gábor kiemelkedő teljesítményéhez, továbbá kíván sok erőt, jó egészséget és kitartó felkészülést tűzoltóinak a 2025-ös esztendő megmérettetéseihez.

A legsportosabb vármegye

Fotó: Tamási ÖTE