Véradás a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

2024. október 09. 14:07

Október 9-én délelőtt többen vért adtak a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett véradáson.

Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapját az ENSZ 1987. évi határozata alapján minden október második szerdáján ünnepeljük, melynek keretében figyelmeztetik az embereket bolygónk sérülékenységére, az érte viselt felelősségre.

Nemzetközi segítség nélkül a katasztrófa sújtotta államok gyakran képtelenek úrrá lenni a nehézségeken. A kezdeményezés célja elismerni az egyéni és közösségi akciókat a katasztrófák elleni harcban. Olyan társadalmak formálása, amelyek képesek alkalmazkodni, rugalmasak a katasztrófahelyzetekben. Természeti csapások mindig is lesznek, de nem feltétlenül válnak katasztrófává, ha megtesszük a szükséges lépéseket.

Összesen tizenöten jelentkeztek véradásra a katasztrófavédelem hivatásos és az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársai.

Ünnepeljük azokat a névtelen hősöket, akik nap mint nap szállnak szembe az újabb és újabb katasztrófákkal, mentve embertársaikat, anyagi javaikat. Ünnepeljük a hivatásos és civil szervezetek munkatársait, akik életük kockáztatásával szállnak szembe a sokszor embert próbáló veszélyekkel.

Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai egy szúrás alkalmával 450 milliliter – egy egység – vért vesznek le, ezt később három részre bontják, így egy véradással tulajdonképpen három ember életét menthetik meg a véradók.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton köszöni a véradók megtisztelő részvételét.

Véradás

Fotó: Tolna VMKI